De kracht van nu even niet!

Herken je dit?

Je wilt zoveel, je moet zoveel, je meent het allemaal onder controle te hebben en dan zijn daar ineens die onvoorziene omstandigheden. 

Eind maart besloot ik wekelijks een blog te schrijven in aanloop naar het organiseren van een Inner Wisdom Journey op 20 juni. Niets van terecht gekomen gewoon omdat het allemaal anders liep dan ik had gepland. 

Het waren drukke weken met werk met daarbovenop 10-15 uur studie/ week. De lat lag wat hoog maar dat moest kunnen. Kwestie van goed plannen. Wel, ondanks mijn fantastische planning liep het allemaal toch wat anders. 


Op de tweede etage van het huis waar ik woon werd er begin april begonnen aan een rigoureuze verbouwing. Ik woon op de derde en de overlast bleek enorm.
Overal daalde bouwstof neer, tussen de boeken, in de kasten, álles zat onder.

Als je plannen doorkruist worden

Daar ging mijn planning. Om mijn etage engszins leefbaar te krijgen en houden moest ik eerst schoonmaken i.p.v. lekker even trainen, mijn blog schrijven, mijn mail checken en een paar uurtjes studeren. De weken die volgden waren enorm stressvol met name omdat ik mij aan mijn planning wilde houden. 

Het lukte gewoon niet, de verbouwing gaf te veel overlast. Ik ben dan wel een expert in veerkracht (behoud) maar ik voelde aan alles dat ik energie aan het verliezen was omdat ik mij aan mijn plan wilde houden en daarmee zette ik mijzelf enorm onder druk. 

Keuzes maken en schrappen

Nadat ik mijn planning had herzien door het bloggen voorlopig te schrappen en de Inner Wisdom Journey op te schuiven naar het najaar, ging de druk van de ketel kreeg ik meer rust, kon ik mij echt focussen op mijn werkzaamheden, mijn studie en mijn huis een beetje leefbaar houden. 

Afgelopen zaterdag examen gedaan en eind juni komt er een professionele schoonmaakploeg om mijn huis weer bouwstof vrij te maken. En ik heb weer tijd om het bloggen op te pakken.

Ook zo lekker druk?

Veel mensen, heel veel mensen proberen om voortdurend alle ballen in de lucht te houden. Als ik zo om mij heen kijk lijkt het een manier van leven te zijn geworden. We voelen ons er goed bij, lekker druk.

Wat is dat toch? Waarom vinden we dat zo belangrijk? Kan dat anders? Ja natuurlijk. 

Maar hoe dan? Door keuzes te durven maken, te durven schrappen. De kracht van nu even niet! Je bent geen machine.