Als externe zekerheden een illusie blijken, hoe bepaal je dan je koers

Lig je op koers of ben je op drift?

In de afgelopen weken had ik in Amsterdam het gevoel in een film rond te lopen. In de afgelopen jaren struikelde je over de toeristen en ’s nachts werd  ik vaak uit mijn slaap werd gehouden door  vliegtuigen die laag over de stad kwamen aanvliegen. Om nog meer toeristen, voor een schijntje, op het vliegveld af te zetten.

Nu heerste er van de ene op de andere dag, een onwerkelijke rust. En in de dagen die volgden werd de lucht opmerkelijk schoner. Aan de ene kant meen ik te zien dat mensen genieten van de neergedaalde rust en aan de andere kant merk ik dat de huidige situatie veel diepe vragen en onzekerheid oproept. 

Zekerheid en toekomstperspectief

Wat is er nu eigenlijk echt belangrijk in je leven? Waar kan je nog op vertrouwen?

We werden overspoeld met cijfers. Onaangename cijfers. Dagen achter elkaar begon elk nieuwsbericht met hoeveel mensen er waren overleden aan het coronavirus. Zijn ze waar? Klopt het allemaal wel? 

Nietzsche schreef ooit: ‘Wat als de waarheid steeds minder geloofwaardig wordt?’ 

Wanneer het vertrouwde beeld van jezelf of de wereld ineens in duigen valt steken onbestemdheid en onzekerheid de kop op. In een klap worden we, meer dan ooit tevoren, op onszelf teruggeworpen. Veel mensen kampen nu met een gevoel van leegte, een gevoel van gemis. Ook spreek ik veel mensen die een enorme behoefte hebben aan (nieuwe) richting. 

Behoefte aan zingeving

Naast mijn coaching en trainingswerk begeleid ik, inmiddels ruim 35 jaar, mensen met zingevingsvragen en behoefte aan verdieping, bewustwording en inzicht. Wat opvalt is dat ik in de afgelopen weken veel vraag kreeg voor zingevingstrajecten. De coaching-vragen waar mensen normaal gesproken mee kwamen hebben plaatsgemaakt voor levensvragen. 

Kosmogram

Nu de wereld op zijn kop staat wil ik je graag iets vertellen over het Kosmogram: ‘my special product’ 

Een kosmogram is een persoonlijk profiel dat je inzicht geeft in de uniek diepere betekenis en zin van je leven. Je kunt het zien als de blauwdruk van jouw leven  en het geeft je veel inzicht. Waardoor je beter om kunt gaan met de veranderingsprocessen waar iedereen aan onderhevig is in het leven. 

Ook jij hebt een unieke innerlijke wijsheid in je. Helaas komt die vaak in de verdrukking door de eisen de buitenwereld aan je stelt én die jij jezelf oplegt. Je houdt je vaak meer bezig met het beeld van jezelf, hoe je gezien willen worden, dan mét je zelf. Het Kosmogram geeft je inzicht in jouw unieke innerlijke wijsheid en authentieke kracht. Ook leer je waar jouw kracht belemmerd wordt en hoe je dat op kunt lossen.

In een kosmogramsessie krijg je praktische handvatten aangereikt om jouw authentieke kracht te ontdekken en ernaar te gaan leven. 

Inner Wisdom Journeys

Het Kosmogram is een onderdeel van de InnerWisdom Journeys. Voor mensen die na het Kosmogram méér willen leren is er een inspirerend programma dat jou uitnodigt om te onderzoeken wat je drijft en waarom, waar je leert stil te staan om te ervaren wat er écht in je leeft. Het beste leven is een goed leven, nú. Niets maakt ongelukkiger of verveelder dan altijd maar snakken naar meer, beter, ergens anders. Je bent er al! Ook jij kunt Inner Wisdom master worden! Iedereen heeft innerlijke wijsheid, ook jij!  Innerlijke wijsheid ontwikkel je door een stap achteruit te doen en je licht naar binnen te laten schijnen. Je laat je niet meer van de wijs brengen en je durft je eigen kompas te volgen.

Er is INNER WISDOM nodig om jezelf staande te houden, helemaal in deze tijden! 

“ Nothing means what you think it means” 

Mijn naam is Johanna van der Schaft en mijn omgeving typeert mij als een ‘awakeshaker’ Ik inspireer mensen meer te worden van wie ze in de kern al zijn. 

Hierover schrijf ik en ik begeleid Inner Wisdom Journeys. 
Geïnteresseerd een kosmogram? Neem gerust contact met mij op!